Baker Yemekçilik Logo

İyi Bir Catering Firması Nasıl Olur?

İyi Bir Catering Firması Nasıl Olur?

Her sektörde olduğu gibi, catering sektöründe de başarılı olmak için iyi bir eğitim, sıkı çalışma ve özenle geliştirilmiş beceriler bir araya getirilmelidir. En iyi catering firmaları, gıda kalitesinin yanı sıra muhasebe, pazarlama ve müşteri ilişkilerini önemsemektedirler.

1.Kaliteli Yemekler

Adana Catering hizmeti akla geldiğinde en önemli niteliklerin başında yemeklerin kalitesi gelir. Mekan ne kadar güzel bir şekilde dekore edilirse edilsin mekan taşımacılık ne kadar dikkatli yapılırsa yapılsın, yemek kalitesiz ise iyi bir catering firması olmanız imkansızdır. Kaliteli ve sağlıklı bir yemek hizmeti verebilmek için yetenekli aşçılara ve deneyimli mutfak personellerine sahip olan firmalar tercih edilmelidir.

2.Besin Güvenliği

İyi bir catering şirketi ve personelleri, en güncel gıda güvenliği yasalarının farkında olmalı ve bunlara uymalıdır. Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamaları, ülke genelinde gıda güvenliği düzenlemelerini belirleyen standartlardır. Bu alanda birçok mutfak enstitüsü ve ilgili kuruluşlarda ileri eğitim verilmektedir. 

3.Müşteri Servisi

Adana Catering firmaları yemeklerin kalitesine önem verdiği kadar servislerin de kalitesine önem vermelidir. İyi bir iletişim başarılı bir etkinliği sağlamak için çok önemlidir. Hizmet sektöründe, memnun bir müşteri başarılı olduğunuzun en büyük göstergesi ve firmanızın kalitesini ortaya çıkaran en etkili reklamlardan biridir.

4.Esneklik ve Yaratıcılık

Standart oluşturulan menülerin yanında alerjiye sebep olan gıdalar için ayarlama yapılması gerekebilir. Ayrıca, yemek pişirme yöntemlerinin dini beslenme gereksinimlerine veya kişisel tercihlere uyması için değiştirilmesi gerekebilir. Bu konularda düşünceli olan bir adana catering firması her zaman başarılı güvenilir hizmet sunacaktır.

5.Liderlik

Lider bir catering firması, aşçılar, garsonlar, mutfak personelleri, gıda ve kullanılan tüm ekipmanları yönetebilmeli, aynı zamanda ekiplerinin programlarını, yer ayarlarını, gümrük hizmetlerini ve gıda güvenliği yönetmeliklerini bilmelidir. Ayrıca müşterilere tavsiyede bulunmak da gerekli olabilir.

6.Motivasyon

Catering firmaları, kendilerini tanıtmak ve iş yapmak için hevesli olmalıdır. Yılın en yoğun dönemlerinde bir catering firması haftanın yedi günü uzun saatler çalışabilmektedir ve bu da dayanıklılık ister. Ve ayrıca işverenlerin, işlerin yavaş olduğu anlarda çalışanlarını motive etmeleri önemlidir.

Baker Catering, zorluklar ve talepler hakkında bilgi edinmek için zaman ayıran, dezavantajları avantaja çeviren bir firmadır. Yemek yapmayı, insanlarla etkileşim kurmayı seven bir catering şirketi olarak sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyarız.
 

adana-catering